MJ-världen övrigt

Modulträff under höstlovet - Christinaskolan Lidingö - 23/10 - 1/11 2020

SLAMRA bjuder in FNISS och andra N-skalerallare till modulkörning under höstlovet.
Inflyttning fred. 23/10 efter 17:00 Vi bygger så länge vi orkar dock senast 22:30.
Vi färdigställer banan under lördagen 24/10 från 10:00 och börjar köra så snart den är klar.

Körning varje dag från 10:00 tills vi tröttnar.
Banan demonteras söndagen den 1/11 OBS ingen körning denna dag. På skolan finns tillgång till kaffe och mikrougnar och ett trevlig rum för avkoppling.
Detta är inte ett publikt arrangemang. Du får naturligtvis ta med vänner och barn. Det ankommer på var och en att hålla säkert avstånd. Då lokalen är ganska stor bör detta inte vara något problem.
Om du tänker medverka med moduler ska du anmäla detta till nedanstående. Ange modulmått, enkel/dubbelspår, C-C-avstånd vid dubbelspår. Moduler skall vara DCC-kompatibla och försedda med banankontakter. Bygghöjd 1 m.

Moduler bör vara på plats 23/10 tidigast 17:00, Om du har svårt att leverera moduler fredag kväll eller tidigt (10 – 11) lördag, hör av dig så fixar vi det vid annan tidpunt. Om du tänker vara med och köra utan att ha moduler bör du anmäla dig också.

ANMÄLAN SNARAST DOCK SENAST 16/10 TILL: Lasse Wedberg
ljudlasse@gmail.com
0733 521441
Tidigare händelser

Børkop DK 2020.02.13 - 16


Invitation från N-Modulvest

- Vi vil hermed invitere jer til træf i Børkop Torsdag d. 13-2-2020 kl 15 Til Søndag d. 16-2-2020 kl 15
- Igen i vil vi forsøge at få lavet et anlæg i 1 og 1,30 m højde.
- Følgende tilmeldinger vil forgå således at hver klub laver en samlet tilmelding på de moduler der ønsker at deltage i opstillingen, enten i 1 m eller 1,3m på følgende mail: (klubbar kan anmäla och har aktuell adress).
- Senest den 29/11-2019
- Vi forventer at påbegynde opstilling fra kl 15 Torsdag den 13.
- I må gerne give besked om hvornår i vil komme såfremt at vi kan få anlægget sat op i den rigtige rækkefølge som modulerne kommer i


Madbestilling Der vil blive sendt en mail ud i begyndelsen af det nye år angående madbestilling.


Vigtig Info. Alkoholpolitik i forbindelse med dette træf. Der må ikke forefindes / nydes alkohol ved anlægget, når der er åbent for gæster. Når der er åbent for gæster, kan der nydes alkohol i cafeen eller i spiseområdet. Overtrædelse kan medføre sanktioner.


Vi ser frem til at se jer

På Forhånd Tak

N-Modulvest.Testa julklapparna!
Som vanligt kan medlemmar köra på vår bana under museets öppettider. Den 2-6/1 finns det ytterligare en möjlighet - Mellandagsmodulen. Följ länken till FNISS hemsida för mer information: https://fniss.se/index.html
Hjulmarknaden
Lördagen 30 november är det Hjulmarknad i Solnahallen. En av Stockholms större modellhändelser med väldigt mycket folk. Det skall byggas en modulbana i N-skala. Mats Wedberg står för huvudparten av modulerna. Det behövs många hjälpande händer under fredagen innan från typ 16- 17-tiden och också till rivningen av banan vid stängning lördag kväll. Boka in helgen i din kalender. Vi kan göra detta till ett trevligt event för oss alla med mycket tågkörning. Vi får chans att göra bra reklam både för JS och muséet.
Modelljärnväg genom Sverige - på Skansen

2019-10-05 och 2019-10-06


Det är juli 1967, sommaren innan högertrafikomläggningen. Upplev Sverige i miniatyr på Skansens folkparksscen Galejan där modelltågen tuffar fram genom ett 400 kvadratmeter stort landskap med tidstypiska realistiska landskap, hus, djur, skyltar, fordon och detaljer.

Modellen är i skala 1:87 och består av många moduler, konstruerade av byggare från modelljärnvägsmakarna Svenska SommarModuler, som sätts ihop till en gigantisk bana. Svenska SommarModuler finns även på plats för att berätta mer om modelljärnvägen.

Dessutom anordnar förlaget Hobbypress Förlag modellverkstad där alla barn får prova på att bygga husmodeller och måla figurer!Modellexpo08-Open, 2019
Årets modellexpo i Skytteholmsskolan i Solna, helgen 13-14 april.
Många utställare och mycket folk.
I år fanns det även ett par N-skalebanor på plats.
Gustav blev prisbelönt för sin fina Fremojaure-modul.

Länk till IPMS StockholmPåskmodulen

Christinaskolan på Lidingö  -  18-22/4 2019

ett samarrangemang mellan FNISS, SLAMRA, MMM och USMS

FNISS har N-skalemoduler och de övriga H0.


Ta kontakt med Lasse Wedberg för ytterligare information, anmälan och planering: ljudlasse@gmail.comsemafor